Γεωργία (Ζέτα) Δινάκη

Γεωργία (Ζέτα) Δινάκη

Pellentesque tristique tincidunt massa in faucibus. Sed est erat, pharetra id tortor ut, lacinia molestie ligula.
Experience: 8 years

Education

Η Δινάκη Γεωργία, η αλλιώς Ζέτα, όπως την αποκαλλούν οι μαθητές της, γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη στις 20 Ιουνίου του 1991. Η επαφή της με τη μουσική ξεκινάει από τα έξι της έτη με μαθήματα πιάνου. Ολοκλήρωσε τις μουσικές σπουδές το 2014 αποκτώντας το Δίπλωμα πιάνου με Άριστα από το Φιλαρμονικό ωδείο Πεύκης με δάσκαλο τον κ. Δημήτρη Τουφεξή.

Επιπρόσθετα, έχει λάβει πτυχίο Αρμονίας και πτυχίο Αντίστιξης με άριστα, το 2008 και 2013 αντίστοιχα, με καθηγήτρια την κα. Ελένη Τσούτσου. Καθόλη τη διάρκεια της πορείας της, έλαβε μέρος στον 27ο και 28ο Πανελλήνιο και Παγκύπριο Μουσικό Διαγωνισμό Πιάνου Φίλωνα, σε 24 σεμινάρια πιάνου σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Χαλκιδική (2003-2014), καθώς επίσης και σε σεμινάρια με ορχήστρα (2008-2013) με διδάσκοντα τον καθηγητή και μαέστρο κ. Δημήτρη Τουφεξή. Το 2006 και 2007 παρακολούθησε ως ενεργό μέλος τη Θερινή Μουσική Ακαδημία του Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Μουσικών Σπουδών της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) με Master στην “Ιστορική και συστηματική μουσικολογία”.

section-content-image-clouds-n-blue
section-content-image-ts41

Για έξι χρόνια παρακολούθησε μαθήματα θεάτρου και επί δώδεκα χρόνια έκανε Ελληνικούς Παραδοσιακούς χορούς. Ασχολείται επίσης, με την ιππασία όπου δουλεύει εθελοντικά στο Κτήμα Ζιώγας στο Λευκοχώρι Σερρών. Στην εθελοντική της δράση εντάσσεται και η συμμετοχή της μέσω του σεμιναρίου «Μουσική στη Κοινότητα» στο Κέντρο Αποτοξίνωσης “θησέας” για ένα εξάμηνο το 2012 (διοργανωτής σεμιναρίου Τμήμα μουσικών Σπουδών ΕΚΠΑ, υπεύθυνη καθηγήτρια κα. Αναγνωστοπούλου). Παρακολούθησε ως ενεργό μέλος βιωματικά σεμινάρια και ημερίδες στον τομέα της παιδαγωγικής, της μουσικής παιδαγωγικής και της παιδικής ψυχολογίας . Το 2019 παρακολούθησε και ολοκλήρωσε το ετήσιο πρόγραμμα του Πανεπιστημίου Αιγαίου με τίτλο “Εισαγωγή στην ψυχολογία, τη Συμβουλευτική και την Προπονητική Ζωής”.

Σήμερα ειναι δασκάλα μουσικής και μουσικοκινητικής σε Ωδεία, παιδικούς σταθμούς  και κέντρα δημιουργικής απασχόλησης παιδιών (ΚΔΑΠ) στη Θεσσαλονίκη. Πραγματοποιεί ομιλίες και βιωματικά σεμινάρια σε γονείς και εκπαιδευτικούς που λαμβάνουν χώρο σε κέντρα λογοθεραπείας και εκπαιδευτήρια. Στόχος τους είναι η ανακάλυψη του κόσμου της μουσικής και το πόσο σημαντική είναι στην ζωή του ανθρώπου.

Μελλοντικός της στόχος είναι να υπηρετήσει τη μουσική σ’όλο της το φάσμα, προσφέροντας όσα περισσότερα μπορεί.