Άννα-Μαρία Δινάκη

Άννα-Μαρία Δινάκη

Pellentesque tristique tincidunt massa in faucibus. Sed est erat, pharetra id tortor ut, lacinia molestie ligula.
Experience: 8 years

Education

“Μαμά θέλω να γίνω σαν την κυρία Aρετή”, εκμυστηρεύτηκε η Άννα – Μαρία  Δινάκη στη μητέρα της , την πρώτη μέρα στο σχολείο, επιθυμία που έμελλε να είναι πυξίδα στη μέχρι τώρα πορεία της.  Έτσι από πολύ μικρή ηλικία αποφάσισε πως ήθελε να ασχοληθεί με τα παιδιά, στόχος που παρέμεινε αμετάβλητος, αρχικά συμμετέχοντας σε κατασκηνωτικά προγράμματα και στη συνέχεια ολοκληρώνοντας τις σπουδές της στο Τμήμα Εκπαίδευσης στην Προσχολική Ηλικία του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης.
Γνωρίζοντας την πολυδιάστατη και συνεχώς εξελισσόμενη εκπαιδευτική πραγματικότητα, παρακολούθησε πληθώρα βιωματικών και διαδραστικών σεμιναρίων Τυπικής αλλά και Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης, Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης και Σχολικής Ψυχολογίας. Παράλληλα συμμετείχε στο study group «Dialogues on Education» στο Reggio Emilia και σε πρακτική μετεκπαίδευση σε σχολείο του Reggio Emilia. Εχεί παρακολουθήσει σεμινάρια στον τομέα των ευρωπαϊκών  εκπαιδευτικών προσεγγίσεων καθώς και μετεκπαιδεύτηκε στην μέθοδο Maria Montessori. Επιπλέον, είναι απόφοιτος του μεταπτυχιακού προγράμματος του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών στον τομέα Διοίκηση εκπαιδευτικής μονάδος.

section-content-image-clouds-n-blue
section-content-image-ts41

Σημαντικές είναι και οι σπουδές της στο χορό (κλασσικό μπαλέτο, σύγχρονος χορός , latin), γνώσεις που  εντάσσει κατά την εκπαιδευτική διαδικασία, γνωρίζοντας τη σπουδαία συμβολή του στην συνολική παιδεία ενός παιδιού.

Μετά την ολοκλήρωση των σπουδών της, εργάστηκε σε ιδιωτικούς βρεφονηπιακούς σταθμούς και Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών της Θεσσαλονίκης, ενώ έχει υπηρετήσει και τον θεσμό της Παράλληλης Στήριξης μαθητή με νοητική και αισθητηριακή αναπηρία.